Éppen ma

25 éve ezen a napon született a Szoptatásért Magyar Egyesület.

Az alapítók célja az volt, hogy elősegítsék, támogassák és védelmezzék a csecsemők és kisgyermekek szoptatását, és 25 éve töretlenül ezért fáradoznak az egyesületi tagok. Köszönjük az alapítóknak, hogy intézményi kereteket adtak a civil törekvésnek, álljon itt huszonöt év után újra egymás mellett a nevük: Dr. Ádám Borbála, Ágoston Anikó, Almásiné Smudla Anna, Bognárné Várfalvi Marianna, Horváth Mónika, Dr. Jónás László, Kecskeméti Edit, Dr. Kovács Judit, Mezeiné Odor Andrea, Mucha Katalin, Tátrai Katalin, Tóth Károlyné, Dr. Ulveczky Erzsébet és az egyesület első elnöke: Dr. Sarlai Katalin.

Köszönjük a huszonöt évben egymást váltó egyesületi elnököknek és elnökségi tagoknak, akik szervezték és vezették a közös munkát. Köszönjük azoknak is, akik azóta is áldozatos munkájukkal hozzájárultak az eredményekhez, amiket elértünk, a sok megvalósított oktatáshoz, konferenciákhoz és tájékoztató anyagokhoz.

Bár azok a gyermekek, akik az alapítás évében születtek, már maguk is felnőtté, akár anyákká és apákká is válhattak, mégis az előttünk álló feladatok nem csökkentek: a szoptatás védelme és támogatása ma aktuálisabb, mint valaha – elég, ha csak az azóta nyilvánvalóvá váló fenntarthatósági problémákra gondolunk.

Sokszor úgy tűnhet nekünk, tagoknak, hogy a munkánk sziszifuszi, most álljunk meg egy pillanatra, és nézzünk körbe, hogy mennyien dolgozunk ugyanazért a célért, gondoljunk arra a rengeteg édesanyára és kisbabára, akik a munkánk eredményeképpen tapasztalhatták meg a szoptatás csodáját, és adjon nekünk ez erőt a folytatáshoz a következő 25 évre!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT SZME!