Kedves Édesanya!

Ha Önnek szoptatással kapcsolatos kérdése, problémája van, kérjük tájékozódjon először honlapunk “Információk a szoptatásról” c. fejezeteiben. Ezekből a kérdések zömére részletes választ kaphat.

Ha így mégsem járt sikerrel, nemzetközi vizsgával rendelkező tanácsadóinkhoz fordulhat. E-mailes és telefonos tanácsadásnál az esetek többségében segítségünkre van, ha tud fényképet küldeni a szoptatási testhelyzetről, a baba nyitott szájáról. Kérjük, ne küldjön túl nagy terjedelmű fájlokat!

Milyen segítségnyújtási formák közül választhat?

  1. Első helyen ajánljuk a telefonos segítségkérési lehetőséget. Ez mind az Ön, mind a tanácsadó számára a legegyszerűbb és leggyorsabb. Ha szükséges, megbeszélhetnek egy személyes találkozót is.
  2. Felkeresheti valamelyik szoptatási ambulanciát, amelyek száma örvendetesen növekedik az országban:
  3. Szoptatási szaktanácsadót hívhat otthonába. Erre most már az ország különböző pontjain van lehetőség. A telefonszámokat itt találja.
  4. Telefonon vagy e-mailben kérhet tanácsot a La Leche Liga szoptatási tanácsadóitól vagy szoptatási szaktanácsadóktól.
  5. Ellátogathat a La Leche Liga valamelyik baba-mama csoportjába, vagy egy baba-mama klubba, ahol más szoptató anyákat is megkérdezhet tapasztalataikról.

Mennyit kell fizetni ezekért a szolgáltatásokért?

Jelenleg az a gyakorlat, hogy otthoni látogatásért egyéni megállapodás alapján kell fizetni. Az e-mailes és telefonos tanácsadás ingyenes. Tanácsadóink ezért sem fizetést, sem egyéb javadalmazást nem kapnak, szabadidejük terhére végzik munkájuk és családjuk ellátása mellett. Ön azonban megteheti, hogy tetszőleges összegű adományával támogatja egyesületünk munkáját. A pénzt egészségügyi dolgozók oktatására, információs anyagok írására és kiadására fordítjuk.

Mindenkihez, aki segítséget kér tőlünk!

Kérjük, hogy mindazok, aki választ kaptak kérdésükre, jelezzenek vissza a tanácsadónak, hogy megoldódott-e a probléma. A visszajelzés tartalmazza az előzmények rövid ismertetését, esetleg a korábbi levelezés másolatát. A sikertelenséget sem kell elhallgatni, hiszen előfordulhat, hogy elsőre nem találjuk meg a megoldást.

Fontos figyelmeztetés!

A szoptatási tanácsadó munkája nem helyettesíti az orvos, védőnő felkeresését, csupán szükség esetén kiegészíti azt. Ideális esetben az orvos, a védőnő és a szoptatási tanácsadó együttműködik a probléma megoldásában. Nem helyes, ha a segítő szakemberek és az orvos nem tudnak egymás munkájáról és módszereiről.