Bemutatkozás: dr. Vincze Franciska, a Szoptatásért Magyar Egyesület elnökségi tagja

Dr. Vincze Franciska vagyok.

Jogász, szervezetfejlesztő, tréner képzettségemmel és pszichológia tanulmányaimmal az egészségügyön kívülről érkeztem a szoptatástámogatásba. Hiszem, hogy a sikeres szoptatáshoz nem csak az egészségügyi dolgozók szakszerű munkája kell, hanem az egész társadalom megfelelő tudása és hozzáállása. Kellenek az egymást a megfelelő jó gyakorlatokkal támogató anyatársak, kell a friss szülőket kompetens felnőtteknek elismerő környezet, és az optimális életkezdethez mindenkinek esélyeket nyújtó közösség. A laikus szoptatástámogatókat képviselve azon szeretnék az egyesületben dolgozni, hogy minél több emberhez eljussanak a helyes információk a szoptatásról, minél többen megismerjék az egyesület munkáját, és minél többen csatlakozzanak hozzánk, hogy minden anya-baba párost támogassunk.

Hálás vagyok azoknak a szoptatástámogató szakembereknek, akik már 6 éve befogadtak maguk közé, napi szinten támogatnak, tanítanak és együtt dolgoznak velem. Hálás vagyok a férjemnek, aki a legnagyobb segítségem volt abban is, hogy a saját szoptatásélményem örömteli és sikeres legyen, és abban is, hogy elinduljak a szoptatástámogatói utamon. És persze hálás vagyok a kislányomnak, aki kitartó és szinte csillapíthatatlan szopási igényével rávezetett az igény szerinti gondoskodás útjára, és a mai napig tanít anyának lennem.

Nekem szerencsém volt, hogy mind a szakmai, mind a családi támogatást megkaptam, és azért fogok dolgozni, hogy ezekben másoknak is része lehessen.