Minőségbiztosítás

A továbbképzésben résztvevő oktatók valamennyien a Szoptatásért Magyar Egyesület tagjai.
Az előadók döntő többsége letette a nemzetközi laktációs szaktanácsadói vizsgát, ami garantálja, hogy a humán laktáció szakterületén a legmagasabb szintű szaktudással rendelkeznek. Ezen felül az okatatók kéthavonta továbbképzésen vesznek részt, amelynek célja a szakirodalom naprakész ismeretének fenntartása, a legújabb kutatási eredmények megbeszélése.

A laktációs szaktanácsadók szakmai standardja és az Egyesület alapszabálya egyaránt kötelezi az előadókat, hogy minden tevékenységüket az “Anyatejet helyettesítő anyagok marketingjének nemzetközi kódexe” szellemében végezzék. Ilyen módon nem állhatnak kapcsolatban olyan cégekkel, amelyek termékei aláássák a szoptatást. Ezért az előadások tartalmát semmilyen módon nem befolyásolják anyagi érdekek, így például burkolt tápszerpropaganda sem folyik oktatás címén.

Az oktatás szervezője csaknem minden előadáson részt vesz, minden oktatót személyesen ismer, így ellenőrizni tudja, hogy mi és hogyan hangzik el, valamint alkalma van a résztvevőkkel személyesen beszélni, észrevételeiket meghallgatni, esetleges panaszukat orvosolni.

A tanfolyamokon értékelő lapokat osztunk ki a résztvevőknek, ahol mind az egyes előadásokat és előadókat, mind a tanfolyam egészét értékelni tudják. A résztvevők értékelését és megjegyzéseit minden tanfolyam után összesítjük, megbeszéljük, valamint összevetjük az oktatók saját tapasztalataival. A hallgatói és oktatói észrevételek alapján igyekszünk a pozitívumokat tovább erősíteni, a negatívumokat pedig kiküszöbölni. Az oktatók – levelezőlista útján – napi kapcsolatot tartanak fenn egymással és a tanfolyam szervezőjével.