Dr. Sarlai Katalin

1973-ban végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Újszülött-csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos vagyok. A Semmelweis Egyetem I. Gyermekklinikáján majd a II. Női Klinika Intenzív Újszülött osztályán dolgoztam 1982-ig. Tizennégy évig dolgoztam a Csepeli Kórház újszülött osztályán, jelenleg hetedik éve a Fővárosi Szent István Kórház Szülészeti osztályának vagyok neonatológus főorvosa.

Tanúja és résztvevője voltam a szülészeti osztályokon végbement szemléletváltozásoknak, kezdettől aktívan támogattam a Baba-Barát Kórház Kezdeményezést. Mind a Csepeli Kórház, mind a Szent István Kórház bababarát átalakításában részt vettem és folyamatos továbbképzésekkel segítettem a folyamatot. 2000-ben szoptatási ambulanciát szerveztem munkahelyemen a szoptatási problémával küzdő anya-gyermek kettős számára.

A londoni Institute of Child Health egy hónapos szoptatásról szóló tanfolyamán 1993-ban vettem részt és hazatérve energiáimat az ott megszerzett és itthon még nem eléggé ismert tudásanyag elterjesztésére fordítottam. A „Szoptatásért” Magyar Egyesület alapító tagja vagyok és elnöke voltam közel tíz éven át.

1999-ben szoptatási szaktanácsadó vizsgát tettem (International Certified Lactation Consultant IBCLC).

Az Unicef felkérésére továbbképzéseket tartottam a volt Jugoszlávia országaiban dolgozó orvosok, nővérek számára és több alkalommal vettem részt Baba-Barát Kórház felmérésen mind itthon, mind külföldön. Több WHO-UNICEF konzultáción vettem részt 2000-2002 között. Az ILCA (International Lactation Consultant Association) tanácsadó testületének tagja vagyok.

Azt szeretném, ha minden szoptatni kívánó édesanyának sikerülne gyermekét melléből táplálni, és ha segítségre van szüksége, azt mindenkitől kapja meg: családjától, barátnőitől, az anyacsoportoktól, szoptatási tanácsadóktól és az egészségügyi dolgozóktól.

Elérhetőségeim:

Szent István kórház, újszülött osztály, szoptatási ambulancia – 1024 Budapest, Nagyvárad tér 1. N épület
Telefonos időpontegyeztetés szükséges.
Telefon: (1) 455-5700 / 1644 m. és (1) 216-0350 / 1644 m.
Mobil: (20) 926-5725