Wouters Krisztina Sára

Vizsga: 2016
LLL szoptatási tanácsadó, IBCLC laktációs szaktanácsadó
BudapestPest megye
Település: Budapest, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Solymár, Pilisvörösvár, Budakeszi, Telki, Páty és a környező települések
Telefon: (30) 369-0994
Honlap: http://szoptatastamogatas.hu/
Tanácsadás:
Személyes és online tanácsadás telefonon előre egyeztetett időpontban
Home visits and consultations in English.
Huisbezoek en consultatie in het Nederlands.

Bemutatkozás:
Habár eredeti foglalkozásom nem az egészségügyhöz kötődik – magyar mint idegen nyelv szakon végeztem a PTE-BTK-n – első gyermekem születése után egyre erősebben éreztem, hogy a külföldieket terelgetni az alanyi és a tárgyas igeragozás rejtelmeiben is izgalmas feladat, mégsem ezzel szeretnék foglalkozni.
Hollandiában éltünk akkoriban, így kint kezdődött meg az átképződésem is: először szülésfelkészítő instruktori végzettséget szereztem (ennek kint nagy hagyománya van), majd babamasszázs-oktatóit. Mivel hiányosnak éreztem a szoptatás körüli ismereteimet, jelentkeztem a La Leche Liga kinti képzésére is.
Időközben hazaköltöztünk Magyarországra, Lévi fiam és Nina lányom már itthon született és munkámat a La Leche Ligában is itthon kezdhettem el. 2011 óta vezetek támogató anyacsoportot, elsősorban Nagykovácsiban, de néha Budapesten is.
A szoptatás támogatása lassanként kiszorította az egyéb tevékenységeket a szakmai életemből: a Semmelweis Egyetemen elvégeztem az IBCLC vizsgára felkészítő szakirányú továbbképzést, majd sikeres IBCLC vizsgát tettem.
A La Leche Ligán belül a tanácsadás folyamatával és kommunikációjával kezdtem el foglalkozni, 2016 óta tartunk Kalmár Szandi kolleganőmmel kommunikációs képzéseket kifejezetten segítő foglalkozásúak számára.
Jelenleg Nagykovácsiban élünk három gyermekünkkel, három kiscicánkkal és két tengerimalacunkkal. Többnyelvű háztartást vezetünk, munkanyelveink a magyar, holland és az angol. Ezen nyelvek bármelyikén szívesen állok a családok rendelkezésére.