Így szoptathatsz

Fekve szoptatni kényelmes és pihentető ebben a testhelyzetben. Figyelj arra, hogy a baba hasa a tiéd felé forduljon, és párhuzamos legyen a testetek!

Amikor már együtt vagytok a gyermekágyas részlegen, várd ki az alkalmat, amikor újszülötted éber, érdeklődő. A legfontosabb az, hogy kényelmesen helyezkedj el, lehetőleg úgy, hogy akár egy órát is eltölthess zsibbadás nélkül abban a testhelyzetben, amit választottál. Ha tökéletesen el tudsz lazulni, jöhet a baba!

Így helyezd mellre:

  • Érintsd meg finoman a melled felé eső arcrészét, majd a tátogó, arrafelé forduló szájba máris beleteheted a mellbimbódat, úgy, hogy az udvar vagy legalábbis annak nagy része is a szájába kerüljön.
  • Ügyelj arra, hogy az alsó és a felső ajka is kifelé biggyedjen, az orra és az álla pedig a melledhez érjen, vagy legalábbis közel kerüljön hozzá.
  • A baba teste is forduljon feléd!
  • Popsija és feje nagyjából egy vonalban legyen. Kerüld, hogy a kisbaba „lógjon” a mellen, és azt is, hogy C alakban begörbüljön a teste. Ha álla a mellkasa felé közelít, nem tudja elég nagyra nyitni a száját.