Bimbóvédő

A korszerű, vékony, szilikonból készült bimbóvédők használata nem vagy csak alig csökkenti a tejmennyiséget. Ha szükséged van erre a segédeszközre, olyat válassz, amely pillangó alakú, hogy a baba orra a melledhez érhessen, és érezhesse az illatát. Különböző méretekben létezik, célszerű L (ritkán M) mértet választani, és úgy feltenni, hogy a bimbót beszippantsa, vákuum alakuljon ki. Nem jó, ha a baba „csücsöri” szájtartással szopik!

A bimbóvédő a következő esetekben lehet hasznos:

  • Segíthet a cumizavaros babák mellre szoktatásában. Hasonló anyagú és alakú, mint a cumi, ezért az a baba is megszoptatható így, aki idegenkedik a csupasz mellbimbótól, mert sokáig nem szophatott. arra azonban bimbóvédővel is ügyelned kell, hogy ásításszerűen nagyra nyissa a száját, és ne csak a bimbót szívja, hanem minél nagyobb részt az udvarból is.
  • Ha a baba ismételt, gyakori kísérletek után sem tudja rendesen bekapni a csupasz bimbót, meg lehet próbálni bimbóvédővel.
  • Ha hasznosnak érzed, és úgy gondolod, így jobb szoptatni, bátran használhatod akár egy éven keresztül is. Gondosan ügyelj a tisztán tartására, és néha próbáld meg nélküle. Hátha menni fog!