Bemutatkozik az elnökség – Bodroghelyi Móni

Kedves Tagok!

Az alábbiakban olvashatjátok az új elnökség tagjainak bemutatkozását egyenként.
Első bemutatkozónk Bodroghelyi Móni, elnök:

 

1. Mondanál pár szót magadról, családodról?

Bodroghelyi Móni vagyok, alapvégzettségem szerint logopédus, gyógypedagógus tanár. Már az egyetem alatt férjhez mentem, és elkezdtem egy óvodában dolgozni, ahol főleg pöszeterápiát és diszlexia prevenciós órákat tartottam. Diplomát 2011-ben, már várandósan szereztem. 2013-ban jelentkeztem a SOTE laktációs képzésére, de IBCLC minősítést és diplomát csak 2016-ban szereztem, mert közben megszületett a második gyerekünk. 2016 ősze óta dolgozom a SE II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, ahol a kezdeti ellenállás után egyre nagyobb szakmai megbecsülést kapok, és sikerül a szemléletformáláson dolgozni.

2. Hogyan, mikor döntöttél úgy, hogy szeretnél szoptatási tanácsadó lenni?

Mikor az első lányom megszületett, mindkét nővérem igyekezett sokat segíteni, és a tapasztalataikat átadni. Egyikük igény szerint szoptatta a gyerekeit, a másik pedig szigorú 3 órás ritmusban. Én meg volt, hogy egyik nap így, másik nap úgy… Volt egy pont, amikor éreztem, hogy muszáj döntenem, és tudtam, hogy engem a tudomány tud „meggyőzni”. Ezért jelentkeztem a laktációs képzésre, ahol meg is találtam a válaszokat. Második gyermekemmel már nyugodtan és boldogan éltük meg a szoptatás, együtt alvás, kettőnk szimbiózisának örömeit.

3. Mik a céljaid a munkádban?

A kórházi tapasztalataim révén nagyon szeretném az egészségügyi szakdolgozók szoptatási ismereteit bővíteni, korszerűsíteni. Rég törekszik erre az Egyesület, szeretnék én is bekapcsolódni ebbe a munkába. Fontosnak tartom, hogy úgy tudjunk kommunikálni a társszakmák képviselőivel,hogy a már meglévő közös pontokra, pozitívumokra fókuszálva együttműködést alakítsunk ki és együtt fejlődjünk.

4. Hogyan képzeled el az elnökség és az egyesület elkövetkezendő időszakát?

Bízom, bízunk benne az elnökséggel, hogy sikerül felpezsdítenünk az Egyesületben a közösségi életet. Az eddigi munkák mellett szeretném, ha az Egyesület „híresebb” lenne. Gondolok itt online kampányokra, sajtó megjelenésekre, a lényeg, hogy halljon rólunk a nagyvilág.