Bemutatkozás: Hegyi Eszter

1. Mondanál pár szót magadról, családodról?

Hegyi Eszter vagyok, 2010-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán és ebben az évben kezdtem el dolgozni az ajkai Magyar Imre Kórházban gyermekgyógyász rezidensként. A

z itt töltött éveim alatt vált az intézményünk bababarát kórházzá , így szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a bababarát szemléletet láttam, tanultam a rezidens éveim kezdetétől. 2015-ben tettem csecsemő- és gyermekgyógyászat szakvizsgát.
Jelenleg Budapesten élünk a családommal és a 2 éves kisfiammal töltöm az időm nagy részét . Emellett magánpraxisban szoptatási tanácsadással foglalkozom, amennyire az energiám engedi.

2. Hogyan, mikor döntöttél úgy, hogy szeretnél szoptatási tanácsadó lenni?

Az ibclc képzést 2015-ben kezdtem el. Abban az évben tudtuk meg , hogy gyermeket várunk és úgy éreztem mindenképpen szeretnék minél több információ birtokában lenni mire megszületik a kisfiam, illetve 2015 végén tettem szakvizsgát és természetes volt számomra, hogy ezzel képzéssel lesz kerek a szakképesítésem.

3. Mik a céljaid az egyesületi munkád során?

Kisfiunk 2016-ban született meg Budapesten az egyik egyetemi klinikán. Őszintén elmondhatom, hogy életem egy igen nehéz időszakát töltöttem a gyermekágyas osztályon, és saját bőrömön tapasztalhattam meg az egészségügyi dolgozók elavult, hiányos és sokszor inadekvát ismeretit a szoptatástámogatással kapcsolatban és az elutasítást, amellyel az új információkat fogadják a témával kapcsolatban. Nagyon elkeserített ez a helyzet.
A saját szoptatástörténetünk nem indult zökkenőmentesen, és egyre gyakrabban tapasztaltam, hogy a minket, kisgyermekes anyukákat körülvevő egészségügyi személyzet gyakorlatilag maga ássa alá a szoptatás sikerességét sok esetben. Egyik fő célom, hogy ezen valamelyest változtatni tudjunk.
Úgy vélem elsősorban a fiatalok, fiatal szakorvosok, rezidensek azok, akik nyitottak az új információk befogadására és a szemléletváltásra. Az ő megszólításuk, érdeklődésük felkeltése a téma iránt és lehetőség szerint az oktatásuk kifejezetten fontos feladatunk.

4. Hogyan képzeled el az elnökség és az egyesület elkövetkezendő időszakát?

Biztos vagyok benne, hogy rengeteg munka vár ránk a következő 3 évben. Csapatunk azonban rendkívül lelkes, szerencsére már az első találkozásnál megtaláltuk a közös hangot. Bízom benne, hogy sikerül az egyesület életét felpezsdítenünk. Szeretnénk sok közösségi programot szervezni, rengeteg új ötletünk van az oktatással kapcsolatban is.