Kérdések a tanfolyamokról

 • Milyen végzettséget adnak a tanfolyamok?
  A tanfolyamok - elsősorban egészségügyi dolgozóknak szóló - továbbképzések, amelyeknek a célja a korszerű szoptatási ismeretek terjesztése. A tanfolyam elvégzéséért az egészségügyi dolgozók kreditpontokat kapnak, de többlet végzettséget nem. A tanfolyamok elvégzése nem jogosít a "szoptatási tanácsadó" cím viselésére.
  (Arról, hogy kik a szoptatási tanácsadók, itt olvashat.)

 • Mikor lesz legközelebb tanfolyam?
  Tanfolyamot akkor szervezünk, ha megfelelő számú érdeklődő gyűlik össze az egyes tanfolyamokra. Az aktuális tanfolyamok időpontját itt a honlapon ill. a SzoptatásPortálon közzétesszük.

 • Hogyan lehet jelentkezni a tanfolyamokra?
  A tanfolyamokra a megfelelő jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet. Bővebben itt: Tudnivalók a jelentkezésről

 • Mik a tanfolyami részvétel feltételei?
  A tanfolyamon az vehet részt, aki a befizetési határidőig a tanfolyami díjat befizeti, és a befizetést a befizetési csekk, az átutalási megbízás vagy bankszámlakivonat bemutatásával igazolja.

 • Meddig lehet lemondani a jelentkezést?
  A tanfolyamon való részvétel lemondása a jelentkezési határidőig lehetséges. Ha a hallgató a jelentkezési határidőig nem mondja le a tanfolyami részvételt, akkor a teljes részvételi díjat meg kell fizetnie.

 • Nem tudok elmenni a tanfolyamra. Részt vehet helyettem a kolléganőm?
  Igen. A személycseréről értesíteni kell a tanfolyam szervezőjét vagy az Egyesület titkárát. A befizetett összegről kolléganőjével egymás között állapodjanak meg.

 • Hány órától hány óráig tart egy tanfolyami nap?
  A tanfolyami napok általában 8:30-kor kezdődnek és a tanfolyam típusától függően 6-8 órásak 1 órás ebédszünettel. A pontos időbeosztásról a résztvevők levélben részletes tájékoztatást kapnak a tanfolyam előtt.

 • Nem tudok odaérni a kezdésre. Mit tegyek?
  Igyekezzen minél előbb megérkezni a tanfolyamra, hogy minél kevesebbet veszítsen a tananyagból. Ha nagyon messze lakik a tanfolyam helyszínéül szolgáló várostól, érdemes a tanfolyam idejére szállást keresni az adott városban, mert a mindennapi utazgatás nagyon fárasztó lesz.

 • El lehet-e menni hamarabb a tanfolyamról?
  A tanfolyamok anyaga nagyon nagy, általában minden időre szükség van az átadásához, ezért nem szoktuk a meghirdetettnél korábban befejezni a napokat. Természetesen el lehet menni előbb, ha nagyon szükséges, de ez azzal jár, hogy a résztvevő az anyag egy részéről lemarad. Azoknak, akik nincsenek jelen minden tanfolyami napon vagy rendszeresen korábban távoznak, nem tudunk kreditpontot igazolni.

 • Kapunk-e ebédet?
  A részvételi díj nem tartalmazza az ebédet, azonban a helyszín közelében legtöbbször van olcsó étkezési lehetőség.

 • Kapunk-e jegyzetet?
  Igen, az előadások vázlatát nyomtatott formában kiosztjuk a résztvevőknek.

 • Szeretném, ha a mi városunkban is lenne tanfolyam. Mit tegyek ennek érdekében?
  Vegye fel a kapcsolatot az Egyesülettel a (20) 455-2313 telefonszámon vagy az oktatas@szoptatasert.hu email címen.