Hírek

Korszerű szoptatási ismeretek I. - 2018 június

A Szoptatásért Magyar Egyesület 2018 júniusában ismét megszervezi "Korszerű szoptatási ismeretek I." című, népszerű, továbbképző tanfolyamát.

Tanfolyamunkat szülész- gyermek- és háziorvosoknak, védőnőknek, szülésznőknek, csecsemőápolóknak, dietetikusoknak, laktációs szaktanácsadói vizsgára készülőknek, gyógyszerészeknek, biológia és egészségtan tanároknak, valamint érdeklődőknek és az önkéntes szoptatási tanácsadó képzést elvégezni szándékozóknak ajánljuk.

A továbbképzés az ENKK által akkreditált. Elvégzéséért az egészségügyi szakdolgozók 20 kredit pontot kaphatnak.

A tanfolyam időpontja: 2018. június 4; 5; 6; 11; 12; 13.

Helyszín: Hotel Unio, 1077 Budapest, Dob utca 73.

Hasadékkal született kisbabák szoptatása

A Szoptatásért Magyar Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt, a

Hasadékkal született kisbabák szoptatása - esetismertetésekkel

című szakmai napjára.

Előadó: W. Ungváry Renáta

Időpont: 2018. május 26., szombat 9:00 – 13:00

Helyszín: II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika (1082 Budapest, VIII. Üllői út 78/A - 3. emeleti tanterem)

Regisztráció határideje: 2018. május 20.

Bemutatkozik az elnökség - Bodroghelyi Móni

Kedves Tagok!

Az alábbiakban olvashatjátok az új elnökség tagjainak bemutatkozását egyenként.
Első bemutatkozónk Bodroghelyi Móni, elnök:

1. Mondanál pár szót magadról, családodról?

Bodroghelyi Móni vagyok, alapvégzettségem szerint logopédus, gyógypedagógus tanár. Már az egyetem alatt férjhez mentem, és elkezdtem egy óvodában dolgozni, ahol főleg pöszeterápiát és diszlexia prevenciós órákat tartottam. Diplomát 2011-ben, már várandósan szereztem. 2013-ban jelentkeztem a SOTE laktációs képzésére, de IBCLC minősítést és diplomát csak 2016-ban szereztem, mert közben megszületett a második gyerekünk. 2016 ősze óta dolgozom a SE II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, ahol a kezdeti ellenállás után egyre nagyobb szakmai megbecsülést kapok, és sikerül a szemléletformáláson dolgozni.

Bemutatkozás: Toma Ildikó

1. Mondanál pár szót magadról, családodról?

Toma Ildikó vagyok, Vecsésen élek férjemmel és két lányommal. 2005-ben végeztem gyógyszereszként Budapesten, majd gyógyszertárban dolgoztam a gyerekek születéséig.

2. Hogyan, mikor döntöttél úgy, hogy szeretnél szoptatási tanácsadó lenni?

2008-ban, majd 2010-ben születtek a lányaim, akkor a Liga honlapján és csoportjában kaptam meg a megfelelő információt és támogatást, hogy a felmerülő nehézségek ellenére tudjam őket szoptatni. Akkor gondolkoztam el rajta, hogy a gyógyszerészi munkámat nagyon jól kiegészítené a szoptatási tanácsadás, és kerestem a lehetőségeket, hogy hogyan lehetnék én is tanácsadó.

Bemutatkozás: Varga-Heier Kriszti

1. Mondanál pár szót magadról, családodról?

Dr. Varga-Heier Krisztina vagyok, végzettségem szerint orvos és IBCLC laktációs szaktanácsadó. Férjemmel 12 éve vagyunk házasok, három gyönyörű gyermekünk van, 7 és 5 éves kisfiúk és egy 2,5 éves kislány.

2. Hogyan, mikor döntöttél úgy, hogy szeretnél szoptatási tanácsadó lenni?

Első gyermekem születése utáni percekben szembesültem azzal, hogy hiába a friss, ropogós orvosi diploma a zsebemben, semmit sem tudok a szoptatásról. Így az első kisfiam születésével, minden szempontból egy számomra ismeretlen világba csöppentem. Gyakorlatilag semmit sem tudtam arról, hogy egy újszülött, csecsemő milyen, mit tud, mire vágyik, hogyan kell szoptatni.

Bemutatkozás: Hegyi Eszter

1. Mondanál pár szót magadról, családodról?

Hegyi Eszter vagyok, 2010-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán és ebben az évben kezdtem el dolgozni az ajkai Magyar Imre Kórházban gyermekgyógyász rezidensként. Az itt töltött éveim alatt vált az intézményünk bababarát kórházzá , így szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a bababarát szemléletet láttam, tanultam a rezidens éveim kezdetétől. 2015-ben tettem csecsemő- és gyermekgyógyászat szakvizsgát.
Jelenleg Budapesten élünk a családommal és a 2 éves kisfiammal töltöm az időm nagy részét . Emellett magánpraxisban szoptatási tanácsadással foglalkozom, amennyire az energiám engedi.

Meghívó közgyűlésre

A Szoptatásért Magyar Egyesület (székhely: 2030 Érd, Csongor u. 4.) elnöksége tisztelettel meghívja Önt az egyesület 2018. március 3-án 10:30 órakor a 1074 Budapest, Hársfa utca 21. sz. alatt tartandó közgyűlésére.

A közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a leadható szavazatok több mint felét képviselő szavazásra jogosult részt vesz. A határozatképességet minden határozathozatalnál vizsgálni kell.

Amennyiben az eredetileg meghirdetett időpontban a közgyűlés határozatképtelen, a közgyűlést 2018. március 9-én 17 órára ismételten összehívjuk. A megismételt közgyűlés helyszíne: HelloAnyu Kávézó (1077 Budapest, Csányi u. 7.)

Oldalak

Feliratkozás RSS - Hírek csatornájára